انتشار: ۱۴:۵۶ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
  • کد خبر: ۶۱۸۱۶
تهیه کننده برنامه دستپخت گفت: چیزی که درباره نحوه داوری گفته‌می‌شود، فارغ از این که ما خودمان هم معتقدیم لحن مورد بحث خوب نبوده و آن‌قدری شهامت داریم که ان‌شاءلله در برنامه روز چهارشنبه عذرخواهی کنیم.

به گزارش گروه رسانه های پایگاه خبری "خبر در زندگی"، «دستپخت» مسابقه‌ای در حوزه آشپزی است که در سال‌های اخیر با استقبال نسبتاً خوب مخاطبان همراه شده است. این برنامه در طی این چند سال بدون حاشیه خاصی به روی آنتن رفته است.
دو روز پیش ناگهان ویدئوی کوتاهی از این برنامه در فضای مجازی منتشر شد که جنجال زیادی به وجود آورد.
در این ویدئو، داوران پس از امتحان غذای یکی از شرکت‌کنندگان با لحنی تند، جدی و غیرمعمول او را مورد انتقاد قرار دادند و از چند واژه نادرست و توهین‌آمیز نیز
در تشریح غذای خانم جوان استفاده کردند.
بلافاصله این ویدئو در فضای مجازی به صورت گسترده پخش شد و طبق معمول این اتفاقات، تعداد زیادی از کاربران فضای مجازی نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادند. بسیاری از آن انتقاد و برخی هم با ادبیاتی نامناسب به برنامه‌سازان «دستپخت» حمله کردند.
برای بررسی ویدئوی حاشیه‌ساز و علت این اتفاق، با آقای سید وحید حسینی، تهیه‌کننده و مجری برنامه «دستپخت» گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

از حواشی اخیر غافلگیر شدید؟!
نکته‌ای که درباره ویدئوی اخیر وجود دارد این است که در چهار سال گذشته نزدیک به دوهزار و پانصد دقیقه، مسابقه «دستپخت» اجرا شده است.
ما پربیننده‌ترین برنامه شبکه یک و یکی از نزدیک‌ترین برنامه‌های سیما به مقیاس تولیدات جهانی هستیم. ویدئوی جنجالی اخیر بریده‌ای از یک برنامه چند هزار دقیقه‌ای است. پس این ویدئو مورد درستی برای قضاوت درمورد برنامه ما نیست. چیزی که درباره نحوه داوری گفته‌می‌شود، فارغ از این که ما خودمان هم معتقدیم لحن مورد بحث خوب نبوده و آن‌قدری شهامت داریم که ان‌شاءلله در برنامه روز چهارشنبه عذرخواهی کنیم.
می‌دانیم که لحن خوبی نداشتیم اما این را هم باید بگوییم که آشپزی برای‌مان بسیار جدی است. در چهار سال گذشته «دستپخت» باعث شده آشپزی ایرانی تغییر کند.
آشپزی برای‌تان فراتر از یک سرگرمی است؟
دقیقاً! ما صرفاً یک برنامه تلویزیونی نیستیم. دستپخت نیروی متخصص تربیت می‌کند.
افرادی که وقتی وارد برنامه می‌شوند و مسابقه می‌دهند از برنامه که بیرون می‌روند به دانشگاه می‌روند و این رشته را ثبت‌نام می‌کنند. آن‌ها برای آشپز شدن تلاش می‌کنند. به جرئت می‌گویم اگر زمانی فرزند یک خانواده با خجالت می‌گفت شغل پدرش آشپزی است، الان با افتخار می‌گوید پدر من «شف» است.
البته این افتخار به خاطر عنوان خارجی‌اش نیست بلکه برای این است که ما اهمیت جایگاه آشپز و آشپزی را به مردم نشان داده‌ایم. تغییر غذایی رستوران‌ها را هم می‌بینیم.
من نمی‌گویم همه این‌ها کار ماست. قطعاً پیشرفت تکنولوژی و موارد دیگری هم دخیل است اما جداً ما دراین روند مؤثر بوده‌ایم.

هدف «دستپخت» چیست؟
هدف و ریل‌گذاری دستپخت تربیت نیروی متخصص است. باز هم تکرار می‌کنم که قطعاً لحن برنامه مذکور بد بوده است. اما مسائلی هم هست که عجیب است. برای مثال با جمله خود من هم برخورد نادرستی شده است.
می‌گویند وحید حسینی گفته صد امتیاز بده تا با تو این‌طور حرف نزنیم! درصورتی که اصلاً این‌گونه نبوده است. من در برنامه گفتم اگر شما پخت این غذا را بلد نیستی این را صراحتاً بگو، دیگر این اتفاق و انتقاد داور رخ نمی‌دهد.

داور هم صرفاً می‌گوید این غذا را درست نکن، نه این که کلاً آشپزی نکن؛ درست است؟
دقیقاً همین‌طور است. جالب است بدانید همان شرکت‌کننده خودش دانشجوی برنامه است و همین الان سرکلاس است. برخی گفته‌اند آن خانم نابود شده و می‌رود معتاد می‌شود! نه این‌طور نیست.
برنامه بعدی ما را ببینید متوجه می‌شوید این خانم باز هم غذایش را خراب می‌کند. اینجا قرار است آشپزی کنیم.

برنامه‌های این سبک در خارج از کشور فضایی جدی و بدون تعارف دارد؛ آیا حاشیه مذکور به دلیل تفاوت فضای ما با آن‌هاست؟
چرا ما با هم تعارف داریم؟ چرا عادت داریم در مقابل از هم تعریف کنیم اما پشت هم انتقاد کنیم؟
ما می‌گوییم غذای شما بد است. آن‌قدر بد است که نمی‌شود آن را خورد.
برخی از برنامه‌های بین‌المللی حتی برای رئال‌شدن آن، جاهایی به صورت نمایشی اغراق می‌کنند. هدف شما این بود؟
دیگران این کارها را می‌کنند و می‌گوییم وای چقدر خوب بود! ببینید من نمی‌گویم هدف ما پیروی از آن‌هاست.
بالاخره من فرهنگ کشورمان و ملاحظات را اطلاع دارم.
اما خب گاهی این طور پیش می‌رود.
شاید بیشترین نقد به مورد اخیر، استفاده از چند واژه نادرست مثل «آشغال» بود؛ موافقید؟
ما هم همین را می‌گوییم. قبلاً با همین جدیت داوری کرده‌ایم و در آینده هم همین‌طور خواهیم بود.
رویه ما تغییر نمی‌کند. البته از الفاظ بهتری استفاده خواهیم کرد و دیگر از این اشتباهات نخواهیم داشت.
از مردم بابت این اشکال عذرخواهی می‌کنم اما این را هم بگویم بعد از حاشیه اخیر پای پست من فحاشی کردند. متأسفانه برخی فرق انتقاد واین کار را نمی‌دانند.

تحلیل‌تان از انتقادات صورت گرفته نسبت به برنامه چیست؟
آشپزی کاری کاملاً جدی است. اگر کسی غذایش خراب شده، نمی‌شود با تعارف با او برخورد کنیم. این برخورد جدی برای تمرین بیشتر شخص است.
متأسفانه برخی به دنبال لایک و کامنت بودند و از این قضیه سوءاستفاده کردند. برای چندمین بار از لحن نادرست برنامه عذرخواهی می‌کنم اما اجازه بدهید یک کار جدی رخ بدهد. درمسابقات مرسوم تلویزیون همه چیز با شوخی و تعارف است. ما این‌گونه نیستیم. ما جدی هستیم.
اگر کسی ضعیف باشد خودمان به صورت رایگان آموزش‌اش می‌دهیم. وقتی برای بچه‌ها کلاس رایگان
برگزار می‌کنیم معلوم است که اساتید از اشتباه آن‌ها در این حد
ناراحت شوند.

آیا امکان دارد حواشی پیش آمده در آینده برنامه تأثیربگذارد؟
این چیزی است که تصمیمش با مدیران رسانه ملی است. بسیاری از فحاشان به ما، کسانی‌اند که دستپخت را تا
به حال ندیده‌اند.
طرف پای پست من فحش داده و بعد گفته شما خیلی با آن خانم بد صحبت کردید! فحاشی می‌کنند و می‌گویند
تربیت ندارید!
در آینده لحن درستی خواهیم داشت اما رویه داوری جدی را همچنان ادامه می‌دهیم.

منبع:صبح نو

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین